Ciudadanía Solidaria

Ciudadanía Solidaria

Ciudadanía Solidaria – Project Aanleggen van een moestuin voor school ‘Nummer 4467’ in Pluma de Pato, department Rivadavia, provincie Salta, Argentinië.

Het project:

* Het aanleggen van een groentetuin en het leveren van het daarvoor benodigde materiaal.

* Het bouwen van een gereedschapsschuur.

* Het aanleggen van de benodigde waterleidingen.

* Het opleiden van leerlingen en onderwijzend personeel d.m.v. verscheidene workshops georganiseerd door Ciudadanía Solidaria.

De verwachte resultaten

* De beschikbaarheid van verse levensmiddelen voor een gezondere voeding van leerlingen en personeel. Dit zou tevens moeten leiden tot betere prestaties van de leerlingen.

* De verbetering van de huidige en toekomstige levensomstandigheden.

* Een vergroot probleembewustzijn d.m.v. de ontwikkeling van de daarvoor relevante vaardigheden.

* Een positieve(re) kijk op het leven; groeiende motivatie en gereedheid om de levenskwaliteit te verbeteren en te behouden.

Ciudadanía Solidaria is een non-profit organisatie opgericht in 2010 met als voornaamste activiteiten het uitvoeren en managen van projecten op scholen waar de basisbehoeften en/of het onderwijs ontbreken of hiaten vertonen.

Soortgelijke projecten van Ciudadanía Solidaria zijn al succesvol geïmplementeerd op meerdere scholen, hebben een internationale prijs van de Oostenrijkse organisatie ‘The Energy Globe Foundation’ gewonnen en kregen een aanbeveling van de BBC (Londen) omdat ze overal ter wereld toegepast kunnen worden.

Investering

Het gevraagde bedrag zal worden gebruikt voor de aanschaf van bouwmateriaal (zoals bakstenen, cement, zand en bedrading/kabels) en materiaal voor het onderhoud van de groentetuin; denk aan tuinslangen, tanks, emmers en schoppen.

Het gevraagde bedrag: €5.000,-